Barion Pixel

Plantart

Szobanövények és lakberendezés - Hogyan tegyük élhetőbbé belső tereinket?

2024/03/12
Összes Blogbejegyzés

A belső terek kialakítása során számos lehetőség áll már rendelkezésünkre, hogy otthonunkat és munkakörnyezetünket egyedivé és harmonikussá tegyük. Tarts velünk ebbe az izgalmas világba és meríts ötletet a saját szobanövényekkel teli dekorációdhoz!

Növénydekoráció különböző növényekkel és kaspókkal egy iroda recepciós terében.

Beltéri növénydekoráció, biatorbágyi irodaház

Az egyik különleges megközelítés, amely a legutóbbi években egyre népszerűbbé vált az, az interior landscaping, vagyis a beltéri növénydekoráció. A növények és a zöld elemek elhelyezése a térben nem csupán esztétikai értéket ad, hanem számos más előnnyel is jár.

Növénydekoráció Philodendronokkal a BlueMed folyosóján.

Beltéri növénydekoráció Philodendronnal, BlueMed Biatorbágy

A téralakítás során egyik alapvető szempontunk a beltér diverzitása, azaz, hogy a tér sokszínűségét hogyan tudjuk kiemelni és gazdagítani. A növénydekoráció kiválóan alkalmazható erre a célra. Különböző stílusú növények és kaspók kiválasztásával egyedi atmoszférát teremthetünk. A beltéri zöld növények nem csupán díszítőelemek, hanem a helyiség stílusához illeszkedve kiemelik és hangsúlyozzák az adott környezet egyediségét.

Növénydekoráció az Anantara New York Palace Budapest Hotel fogadó terében.

Anantara New York Palace Budapest Hotel

A zöldfalak például nemcsak látványuk miatt kedveltek, hanem azért is, mert lehetőséget nyújtanak a felületek hatékonyabb kihasználására. Sok belső tér esetében nehéz lehet a növények elhelyezése, de a zöldfalak ezt a problémát megoldják. Függőleges felületekre telepítve maximális térkihasználást biztosítanak, miközben kiemelik a növények szín- és formabeli különbségeit, létrehozva egy lenyűgöző központi dekorációt.

Zöldfal a Menza Étteremben.

Zöldfal, Menza Étterem, Budapest

A vertikális zöldfalak másik jellegzetes típusa a zuzmó- és mohafalak. A tartósított növények függőleges felhelyezésével az erdők hangulatát teremtjük meg. A felületekre kerülő zuzmókat és mohákat tetszés szerinti formákra alakítjuk szobrászokhoz hasonlóan.

Zuzmó- és mohafalak irodaházakban.

Moha- és zuzmófalak budapesti irodaházakban

A zöldfalaknak nem csupán mentális, hanem fizikai előnyei is vannak hosszú távon. A nagy felületű zöldfalak kiválóan szűrik a zajt, segítik a beltéri por eltávolítását, és párásítják, valamint tisztítják a belső levegőt. Mindezeken kívül a koncentrált ültetésnek köszönhetően a zöldfalak magasra telepíthetőek, így még hatékonyabban kihasználhatjuk a rendelkezésre álló teret.

Zöldfal szobanövényekkel padlótól plafonig magánlakásban.

Zöldfal magánlakásban

A beltéri növénydekoráció nemcsak esztétikailag vonzó, de egészségügyi és környezeti szempontból is előnyös. A növények jótékony hatásaik mellett frissességet és természetességet is hoznak az otthonokba és más belső terekbe. A különböző növények és kaspók gondos kiválasztásával a beltéri növénydekoráció lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja az egyedi stílusához és ízléséhez leginkább illő kombinációt.

Szobanövények közelről az Anantara New York Palace Budapest fogadó terében.

 Beltéri növénydekoráció, Anantara New York Palace Budapest Hotel

A szobanövények és a növénydekorációk kisablaka

A modern technológia fejlődése olyan új lehetőségeket teremtett, amelyek révén ma már lenyűgözően valósághű műnövényekkel gazdagíthatjuk otthonainkat és más belső tereinket.

Műnövényes dekoráció a Cardoner Hotel és Konferenciaközpont wellness részlegén.

Műnövényes dekoráció, Cardoner Hotel és Konferenciaközpont, Dobogókő

A valósághű megjelenés és a karbantartás nélküli élettartam kombinációja azt eredményezi, hogy a műnövények mindig frissek és vonzóak maradnak. Emiatt a tulajdonságaik miatt praktikus alternatívát jelentenek olyan beltéri környezetben is, ahol kevés vagy egyáltalán nincs természetes fény. Az ilyen helyiségekben a valósághű műnövények felfrissítik a teret, mégis könnyen fenntarthatók, mivel nem igénylik a fotoszintézishez szükséges napfényt.

Olyan speciális helyeken is ideális megoldást nyújtanak a műnövények, ahol a karbantartásuk kihívást jelenthet. Például olyan magas vagy nehezen hozzáférhető területeken, ahol a rendszeres öntözés vagy ápolás nehézségekbe ütközhet.

Kör alakú műnövényes dekoráció az IDBC Creative Solutions recepciójának plafonjában.

Műnövényes dekoráció, IDBC Creative Solutions recepció

Legyen szó beltéri növénydekorációról, vertikális kertről, zuzmó- és mohafalról, vagy akár műnövényről, egyben megegyeznek: a növények friss zöld színe nem csupán szemet gyönyörködtet, de inspiráló környezetet nyújt a baráti beszélgetések, a munkahelyi megbeszélések és az üzleti tárgyalások számára is.

A növénydekoráció nem csupán egy divatos trend, hanem egy olyan kreatív és fenntartható megközelítés, amely hozzájárul az otthonok és más belső terek élhetőbbé és egészségesebbé tételéhez. A növényekkel természetközeli környezetet teremthetünk a belterekben, amelyek így frissnek és élénknek hatnak. A helyiség stílusához illő növények és kaspók kiválasztásával pedig valóban egyedi atmoszférát teremthetünk, amely összhangban van a természettel, az emberekkel és a térrel.

Növénydekoráció Ficusokkal a Cardoner Hotel és Konferenciaközpont fogadó terében.

Beltéri növénydekoráció Ficusokkal, Cardoner Hotel és Konferenciaközpont, Dobogókő

Szeretnéd kidekorálni otthonodat vagy munkahelyedet növényekkel? A Plantartnál segítünk megtervezni és kivitelezni a hozzád és a térhez legjobban illő növénydekorációt és zöldfalakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További bejegyzések

Szobanövények közelről az Anantara New York Palace Budapest fogadó terében.

Szobanövények és lakberendezés - Hogyan tegyük élhetőbbé belső tereinket?

A belső terek kialakítása során számos lehetőség áll már rendelkezésünkre, hogy otthonunkat és munkakörnyezetünket egyedivé és harmonikussá tegyük. Tarts velünk ebbe az izgalmas világba és meríts ötletet a saját szobanövényekkel teli dekorációdhoz!
Érdekel
Stílusosan berendezett nappali a falon Lechuza Cube Glossy kaspók pálcás öntöző rendszerrel.

Dekoratív kaspók, egészséges szobanövények - A Lechuza pálcás öntözőrendszere

Minden Lechuza kaspó, de nem minden kaspó Lechuza. Ismerd meg a pálcás öntöző rendszert!
Érdekel
Szobanövények Lechuza Cubico, és Rondo kaspókban egy nappaliban.

Kaspó és szobanövény - Tökéletes összhang a Lechuza klasszikus önöntöző rendszerével!

Minden Lechuza kaspó, de nem minden kaspó Lechuza. Ez az egyedi öntöző rendszereknek köszönhető, amivel minden Lechuza virágláda rendelkezik a szobanövények örömére. A Lechuza virágládák háromféle öntöző rendszerrel találod meg: klasszikus önöntözős, pálcás és ültető tányéros. Ezek a balkonládák a beültetni kívánt szobanövények egyedi igényeihez és az életben tartásukhoz szükséges feltételekhez igazodnak, kezdve a megfelelő vízmennyiségtől, az elegendő élettér biztosításán át az ültető közeg minőségéig.
Érdekel
Lechuza Cubico Premium kaspók otthoni fürdőszobai környezetben szobanövényekkel.

Design kaspók egyedi funkcióval - A Lechuza ültetőtányér pálcás öntözőrendszere

Minden Lechuza kaspó, de nem minden kaspó Lechuza. Tarts velünk, mert megmutatjuk az ültetőtányéros pálca rendszer működését és a használatát!
Érdekel
Szobanövények közelről az Anantara New York Palace Budapest fogadó terében.

Szobanövények és lakberendezés - Hogyan tegyük élhetőbbé belső tereinket?

A belső terek kialakítása során számos lehetőség áll már rendelkezésünkre, hogy otthonunkat és munkakörnyezetünket egyedivé és harmonikussá tegyük. Tarts velünk ebbe az izgalmas világba és meríts ötletet a saját szobanövényekkel teli dekorációdhoz!
Érdekel

Lechuza, az önöntözős kaspók világa - az 5 legfontosabb előnyük

A Lechuza kaspók tökéletes kiegészítői a növényeknek, hiszen nem csak kinézetükkel kápráztatják el az embert, de a növények is tökéletes otthonra lelnek bennük.
Érdekel

Szobanövények nem léteznek. De akkor mégis mi van az otthonodban?

Egyre többen tartunk otthon és a munkahelyünkön is növényeket első sorban a szépségükért. De vajon tudtad, hogy miért hívjuk őket szobanövényeknek és milyen jótékony hatásokkal lehetnek ránk?
Érdekel
Copyright © 2023 | Minden jog fenntartva
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram