Barion Pixel

Plantart

Clusia rosea princess - Ördögfüge - 12cs

3.150 Ft

A Clusia rosea, vagyis fafojtó ördögfüge a Karib-térségben (akárcsak az Anthurium elipticum Jungle) honos fa. Különlegessége, hogy hemiepifita, ami azt jelenti, hogy élete kezdetén epifitaként növekszik sziklákon vagy más fákon.

Cikkszám:  
4CLRPBP04
Szélesség:    cm
Hosszúság:     cm
Magasság:     cm
Cserépméret:     cm

5 készleten

Profi logisztikai háttér
Az ország legnagyobb választéka
+30 év tapasztalat

Leírás

A Clusia rosea, vagyis fafojtó ördögfüge a Karib-térségben (akárcsak az Anthurium elipticum Jungle) honos fa. Különlegessége, hogy hemiepifita, ami azt jelenti, hogy élete kezdetén epifitaként növekszik sziklákon vagy más fákon.

Az elsődleges hemiepifiták magjai a lombkoronában csíráznak, és kezdetben a fákon megkapaszkodva élnek. Idővel lefelé küldik a gyökereiket, míg végül ezek a gyökerek érintkeznek a talajjal és megkapaszkodnak abban.

A Clusia rosea gondozása:

  • Ha teheted, minél naposabb és fényesebb, de tűző napsütéstől védett helyet válassz neki, de könnyedén alkalmazkodik a fényszegényebb környezethez is.
  • A laza, jó vízáteresztő képességű ültető közeget szereti.
  • Egyenletes vízellátást igényel, de fontos, hogy két öntözés között az ültető közeg felső része kicsit kiszáradjon, és fokozottan ügyelj arra is, hogy ne álljon meg alatta a pangó víz.
  • Elsősorban a meleg és párás környezetet kedveli, de elviseli azokat a helyeket is, ahol esetleg szárazabb a levegő.
  • Fontos, hogy kerüld a huzatot, ez ugyanis a levelek lehullásához vezethet.

Díszítő értékét nagyméretű, keresztben átellenesen álló, fényes, tojásdad alakú levelei adják. Eredeti élőhelyén virágai a fehértől- rózsaszínig terjedő skálán pompáznak. Ezekből idővel világoszöld, húsos, de mérgező gyümölcsök képződnek. Amikor a gyümölcs felhasad, a magokat a madarak és más vadon élő állatok fogyasztják. Különleges dísznövénnyé válik a belterekben.

További információk

Méretek 0,0 × 20 × 30 cm
Átmérő
Magasság

Hosszúság

Cserépméret

Szélesség

Szallitasi osztaly

Fényigény

Elhelyezés

Növényfaj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Clusia rosea princess - Ördögfüge - 12cs” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may also like…

Copyright © 2023 | Minden jog fenntartva
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram